2010. márc. 1.

6. Az élet végső célja a halál

A halálra való felkészülést minél hamarabb el kell kezdenünk. Azért, hogy tudjuk mit kell majd akkor tennünk, hogy tudjuk mi történik velünk és megértsük a folyamatot és legfőképp elfogadjuk. Úgy fogadjuk el, hogy ne legyen bennünk düh, harag és félelem. A lelkünket (tudatunkat)meg kell tanítanunk az átmenet elviselésére.

Az egész életen át tartó felkészülésnek úgy kell történnie, hogy közben tudjunk élni, szeressünk élni. Ez azt jelenti, hogy optimális esetben úgy kellene a halálra felkészülnünk, hogy nem rettegünk, de minden percben tudnunk kell, hogy egyszer vége lesz ennek az életnek, de ha vége, akkor ne fogjuk fel veszteségként, hanem tekintsük egy új, merőben más kezdetének.

Nehéz úgy élni hogy a halál jár a fejünkben. Óriási paradoxon.

Sokszor egy élet nem elég a felkészülésre, hiszen a megvilágosodás vagy túl későn, vagy testben sosem jön el, csak az átlényegülés pillanatában.

Fontos lenne egészen pici kortól tanulni az elmúlás művészetét és megtanulni a módját és folyamatát.

A mester felhívta a figyelmemet arra, hogy azok az emberek, akik napi szinten meditálnak, készülve a halálra, gyakorolják a halálmeditációkat, a PHOVA GYAKORLATOKAT nagyon öregen halnak meg. Lehetőséget kapnak a teljes felkészülésre. Tehát az. hogy késztetést érez valaki arra, hogy foglalkozzon a halállal, az nem azt jelenti, hogy hmarosan meghal, hiszen egy élet ritkán elég a megtanulásra, a megértésre, tehát időben el kell kezdeni,és még akkor sem biztos, hogy sikerül. Nem félni kell, hanem időben elkezdeni.

Megjegyzés: A Rinpocse üzenetei nem közvetlen közvetítések, hanem egy időben korábban elhangzott tanítást írok le, pontosabban az eddigiek így születtek. Tehát utólag írtam le őket. Ezt az üzenetet a Tibeti Halottaskönyv Bemutatása után kaptam az autóban hazafelé.
A PHOVA GYAKORLAT az ún. tudatos meghalás gyakorlata, amikor is a halál pillanatában a tudatunkat a megfelelő helyre tudjuk irányítani.Vannak tanfolyamok, ahol tanítják a PHOVA vagy POWA gyakorlatot, de feltétele a Határtalan Fény Buddha mantrájának azaz az OM MANI PEME HUM 100000-szer történő elmondása. Egy ilyen tanfolyam 5 napos.
A Csenrezi meditáció is evvel a mantrával történik.

Nincsenek megjegyzések: